Nema odlaganja na koridoru

Bez autora
Mar 17 2011

Finansijski problemi Preduzeća za puteve „Beograd“, koje u sastavu domaćeg konzorcijuma izvodi radove na severnom kraku Koridora 10, neće ugroziti nove, aneksom ugovorene rokove.Posao na izgradnji leve trake autoputa Horgoš - Novi Sad biće završen 20. jula, a do 10. oktobra u saobraćaj mora da bude puštena i deonica, koja povezuje Kelebiju i Suboticu.

Nema odlaganja na koridoruFinansijski problemi Preduzeća za puteve „Beograd“, koje u sastavu domaćeg konzorcijuma izvodi radove na severnom kraku Koridora 10, neće ugroziti nove, aneksom ugovorene rokove.

Posao na izgradnji leve trake autoputa Horgoš - Novi Sad biće završen 20. jula, a do 10. oktobra u saobraćaj mora da bude puštena i deonica, koja povezuje Kelebiju i Suboticu, kažu za „Novosti“ u preduzeću „Koridori Srbije“.

- U okviru grupe izvođača došlo je do promene ovlašćenog lidera, koji će ubuduće koordinirati sve aktivnosti domaćeg konzorcijuma tokom izvođenja radova - ističu u „Koridorima Srbije“.

- Sporazumno, umesto Preduzeća za puteve „Beograd“ lider konzorcijuma su „Putevi Užice“, kako finansijski problemi pojedinih izvođača ne bi uticali na brzinu i kvalitet izvođenja radova na terenu.

Inače, prvi ugovoreni rok za završetak severnog kraka Koridora 10 je probijen. Na osnovu izveštaja stručnog nadzora utvrđeno je da su radovi usporeni u odnosu na dinamički plan. Tome su doprineli tehnički razlozi kao što su izmeštanje međunarodnog dalekovoda, dug period kišnih dana u vreme izvođenja zemljanih radova, specifični geološki sastav tla i visok nivo podzemnih voda, što su dva parametra koja nisu dozvoljavala da se tlo prosuši kako bi se nastavilo sa radovima, zatim prilagođavanje glavnog projekta faznoj izgradnji, usaglašavanja projekata mostova glavnog sa idejnim projektom...

- S obzirom na to da je prvobitni rok istekao, na osnovu izveštaja stručnog nadzora konstatovano je da su se stekli uslovi za produženje ugovorenog roka - kažu u „Koridorima“.

“Nibens grupa“

- U Nekim preduzećima, članicama „Nibens grupe“, isplaćene su zarade, a u nekim isplata kasni samo 20 dana i u toku su pregovori sa sindikatima - kažu za „Novosti“ u „Nibens grupi“ u čijem sastavu rade „Bačkaput“ i preduzeća za puteve „Beograd“, „Niš„, „Vranje“, „Kragujevac“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik